Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 6 febr 2016

Sök TräningPosted by Hasse J Fri, February 12, 2016 17:10:36
Sök vid Scoutstugan 6 febr 2016

Årets andra sök, barmark, plus 2 grader och vindstilla.

Lydia startade, fick åtta skick mot figurant och två tomskick. Allt funkade bra, men viktigt att inte fastna i att skälla "fullt" på de två första och sedan att figuranterna bryter på de följande. Måste variera mer. Nöjd med att jag lyckades bryta när hon tjuvade och få tillbaka henne till stigen.

Tvåa var Newton. Funkade bra på stigen och transporterna, och utskicken var jättebra, ingen tvekan. Det var länge sen sist, och han hade lite svårt att komma ihåg det där med att skälla. Allra bäst är att kommendera sitt. Fortfarande svårt att få igång skallet om man ligger ner.

Trea var Rocky. Gick kanonbra, men han har inte lärt sig att spara på krafterna. Det var fullt ös från början så efter tio skick var han alldeles slut. Christopher har tonat ner belöningen då han kommer tillbaka till stigen med rullen. Det är bra, eftersom Rocky har ett väldigt stort drag tillbaka till husse på stigen redan innan. Han gillar kamp mer än godis, figgarna får testa med två leksaker och byta, eftersom han har en tendens att springa till husse om man släpper taget om kampgrejen. På min sida hade han en tendens att vika av bakåt på skicken och springa till den lega där jag låg förra gången. Tycker att det vore bra att testa lite pop-up, för att få honom att förstå att han ska springa dit husse pekar.

Fjärde hund var Viktor som var supertaggad. Han sprang ut på alla skicken, full rulle hela tiden, med intensiva skallmarkeringar. Han hoppade på figgarna under belöning och på väg tillbaka till stigen efter en markering var han på väg att dra i förväg ut på skick på nästa sida. Hna hittade som vanligt alla figgarna, även om han fick jobba ordentligt med en figge nära stigen.

Hund nummer fem var Kasper, som tjuvade lite i dag. Ha jobbade utmärkt, tio fina skick och han uppförde sig mycket bra hos figuranterna. Elisabet gick ut på de första, men ropade sedan in honom från stigen. Bra att göra det ibland, för att träna på att slå framåt.

Sedan fick alla nöjda hundförare belöning i form av fika och eftersnack.

Vid protokollet Britt-Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.