Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 7 mars 2015

Sök TräningPosted by Hasse J Mon, March 09, 2015 17:29:13
Sök vid Scoutstugan 7 mars 2015

Fyra hundar med förare, gråmulet, 3-4 plusgrader och lite blåst.

Kasper fick börja. Han jobbade lugnt och metodiskt, tjuvade på en skick. Han använder både ögon och nos för att lokalisera figgarna och hittade och markerade alla på bästa sätt. Det är dags för matte att gå vidare i träningen, t ex att gå ut hela vägen till figgen. Kasper behöver också lite svårare legor.

Nummer två var Bossa. Hon var mycket exalterad över att äntligen få söka. Hon löste det mesta jättebra. På ett skick på högersidan hittade hon inte Hasse, men hon var långt ute så det fick passera som tomskick. På första skicket på min sida fastnade hon lite när hon skulle krypa under grenar in i granen där jag satt, Hon bröt då skällandet och sprang tillbaka till stigen. Brodde skickade om och då kom sprang hon runt och markerade bra. Matte lyckades bryta när hon skulle dricka, bra!

Trea var Viktor. Han hittade alla sina figuranter och sprang ut snabbare ju längre fram på stigen han kom. Jag hade missat första snitseln och låg på andra legan vid första skicket på höger sida. Eftersom vinden låg på från det hållet hade nog Viktor fått vittring för han sprang direkt dit. Då fick Hasse skäll av stigledaren för att han skickat snett.

Fyra var Lydia. Eftersom hon är skendräktig och lite kollrig gjorde vi det lätt för henne. Figgarna gömde sig inte så väl och på ett par skick blev det pop-up. Det blev också koppelpromenad tillbaka från figgarna för att inte ge henne tillfälle att flippra ut. På första skicket sprang hon ut snett och smet över till andra sidan stigen. Hon hittade och markerade Elisabet på "fel" sida, men fick ingen belöning för det. Hon kom tillbaka till mig och jag skickade om, och då gick det bra. På något skick missade hon figgen, och då fick det passera som tomslag. Jag är ändå nöjd, med tanke på att det var ett par månader sen sist.

Vid protokollet
Britt-Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.