Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 20 dec 2014

Sök TräningPosted by Hasse J Fri, January 09, 2015 19:01:05
Sök vid Scoutstugan 20 dec 2014

Soligt och behagligt väder.

Alma fick börja. Trots att det bara var tredje gången Alma tränade sök så kunde vi lägga figuranterna på fullt djup. Inga problem för Alma eftersom hon är van att arbeta lång ifrån matte. På första skicket var hon lite osäker, trodde nog att hon letade dummy eller fågel, men sen fattade hon vad som gällde.
Hon blev lite trött på slutet, då blev det kortslutning och hon började leta godis i ett träd i stället för att springa ut. Sonja har använt ordet "leta" för godisträd, fast det är länge sedan. Eftersom de använder "sök" i apporteringen kanske matte ska hitta ett annat ord än "sök" och "leta" i sökträningen, "hitta" t ex.

Tvåa var Viktor. Han var väldigt ivrig i dag, pep och skällde innan de kom igång och på första skicket avståndsmarkerade han. Brodde lyckades lura veteranen en gång med en knepig lega, han fick leta en bra stund. Han var ordentligt taggad i dag!

Därefter var det Kaspers tur. Han hade också mycket adrenalin, och tjuvade bland annat. Skallet är mycket fint. Rytmiskt och fokuserat. Han har liten tendens att komma upp i ansiktet, figgarna får försöka hålla honom på avstånd. I dag kroknade han överhuvudtaget inte, varken i huvudet eller benen.

Fyra var Bossa. Hon har varit lite knepig ett tag, troligen på grund av skendräktighet. Hon har också fått gå först några gånger, vilket kanske spelat in. I dag flöt allt bra, hon fick Hasse i nosen direkt, när han lagt sig nära stigen på första skicket. Gick inte att lura henne där. Det var stor variation på figgarna, nära och längst ut. Lite förvånad blev hon när Hasse hade klättrat upp i ett träd, Hon voffade till och sprang tillbaka till stigen. Brodde skickade om och följde med ut, och så markerade Bossa som hon skulle.

Sist i dag var Lydia.Hon fick skälla tills jag kom ut på de två första, därefter ropade jag in henne till stigen för att träna framslag. Hasse fick hjälpa till lite att hålla igång skallet, men hos Sonja på andra skicket skällde hon utan stöd. Hon var fokuserad och hittade alla tio figgarna. Hon lyckades också skallmarkera Hasse i trädet, vilket var alldeles nytt för henne. Då tjuvade hon, eventuellt för att hon sett honom, men jag lyckade få tillbaka henne till stigen och skickade om.

Nedtecknat två veckor senare, så jag hoppas jag har läst mina anteckningar rätt
Britt-Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.