Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid scoutstugan 25 oktober 2014

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, October 28, 2014 20:38:55
Sök vid scoutstugan 25 oktober 2014

Lite fuktigt, lite duggregn men milt och skönt.

Lydia började. Hon fick åtta figuranter och två tomslag. På de två första figgeskicken fick hon skälla länge, och slutade inte fast jag berömde, utan skällde tills figuranten tog fram godiset. Hasse låg under nätet på sin sida. Första gången försökte hon ta sig in, men inte därefter. På de följande skicken på den sidan var det två figgar i legan, och det gick bra det också. På tomskicken sprang hon in och ut samma väg, därför ska jag nästa gång köra hittaövningar där jag går fram på stigen och ropar in henne. Fortfarande problem med tjuvstarter.

Tvåa var Newton. Han jobbade bra som vanligt, men kroknade lite i dag, och fick lite ljudretning vid några skick. Viktigt att lägga in retningen innan han kroknar, så att han inte uppfattar det som hjälp när han blir trött. skadar aldrig att backa lite i träningen. Matte var också duktig och mycket fokuserad.

Därefter kom Viktor. Husse var lite nonchalant på stigen och det smittade av sig på hunden. Sedan skärpte de till sig och då gick det bättre. Viktor behövde inte leta särskilt mycket, kom direkt på figgarna vid de flesta skicken.

Fyra var nybörjaren Alma, 15 månader. Hon fick figgar som gick ut och lockade. Inga som helst problem för Alma att springa ut, kampa och äta godis. Ville knappt följa med matte tillbaka till stigen. Vi kunde ganska snabbt flytta ut figgarna en bit ut i rutan. Några gånger såg hon inte var figgen gömde sig, och då började hon leta, och hittade rätt. Det viktiga blir i fortsättningen att bygga upp intresset för figuanterna så att hon verkligen förstår att det är människor och inte fåglar hon ska leta.

Femte hund var Bossa. Fullt ös, medvetslös som vanligt. Hon kroknade inte fast det hade varit äppelkakefrossa kvällen innan. Hon visade att hon hade näsan på från start, genom att lokalisera en närafigge på väg ut, och inte på väg in. Bossa är så duktig att hon behöver utmanas mer med bättre dolda figgar och fler tomskick, och matte behöver tränas i osnitslad ruta.

Sist för dagen var Kasper. Han var idag lite mer sansad, och tog inte ut sig så att han kroknade på slutet. Kan också ha bidragit att figgarna bröt innan han skällt så länge. Det var lite konstigt att det låg två figgar på ena sidan, men det fann han sig snabbt i. Inte heller konstigt med figge undder nätet på den andra sidan. Han satte sig fint ner och skällde. Hasse kom på att Kasper nästan aldrig har gått som första hund, så det kan vara bra att testa nästa gång.

Fortfarande varmt nog att fika på altanen. Vi kunde glädja oss åt att det gått bra för alla hundarna.

Britt-Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.