Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 19 sept 2015

Sök TräningPosted by Hasse J Sun, September 27, 2015 17:29:38
Sök vid Scoutstugan 19 sept 2015

Plus 13 grader, mulet.

Kasper fick börja, i dag med husse som förare. Han skötte sig bra, förutom att han passade på att bajsa i rutan. En protest? Hur som helst så gick det mycket bra, fina skallmarkeringar utan att röra vid figgarna.

Newton var tvåa. Han hade svårt att komma igång med skallet, var lite övertaggad. Förståeligt eftersom det var första gången på mycket länge. Figuranterna får tänka på att vara lugna och inte röra sig för mycket, eftersom han är så studsig. Han är en shejpad hund, van att testa sig fram till hur man får sin belöning. Därför blir det lätt att han backar och hoppar i stället för att skälla. Transporterna gick mycket bättre när Carina tog av kopplet.

Trea var Viktor som fick köra raggarsök i dag. Sex skick i full fart, varav ett blev flying tvärs över stigen. Han passade på att skallmarkera några svampplockare också. Söket tog slut alldeles för fort, enligt Viktor.

Fyra var Bossa. Hon hade det lite jobbigt med lukter på högersidan (kanske där svampplockarna hade gått) och sprang förbi Hasse på andra skicket. Hon fick jobba mycket i dag. Ett tomskick löste hon utmärkt. På sista skicket på högersidan tog Hasse in henne till stigen, i stället för att Brodde gick ut. På nästa skick, sista på vänstersidan, sprang hon ut och skällde på Carina och sprang sedan tillbaka till stigen. Kan det ha berott på att matte inte gick ut på skicket innan? Brodde skickade i alla fall om, och då blev allt rätt.

Sista hunden i dag var Lydia. Jag testade att sätta ner och lämna henne innan jag gick in i rutan, det gick sådär, jag fick sätta om henne. För säkerhets skull var inga figgar utlagda, så hon fick börja med tomslag, och så sprang figgen ut medan hon var ute och letade. På två skick fick hon skälla tills jag kom ut, på de andra fick figuranten bryta och belöna. Hon jobbade bra, trots att husse var med på stigen i dag.

Avslutning med fika och genomgång

Britt-Marie  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post326