Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 10 maj 2015

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, May 12, 2015 20:23:10
Sök vid Scoutstugan 10 maj 2015

Sex hundar med förare ställde upp i behagligt vårväder, uppehåll efter nattens regn och nästan vindstilla, 8-10 plusgrader.

Viktor fick börja i dag, vilket inte händer så ofta. Han var lite segare än vanligt, hade kanske inte fått ligga i bilen och ladda tillräckligt länge? Han missade en figge som låg halvvägs ut, och fick leta rätt länge efter en del andra. Men det var tungsprunget efter regnet, och han fick väldigt lite hjälp av vinden. Annars löste han allt exemplariskt som vanligt.

Tvåa var Newton, som var ganska sansad i dag. Inte lika mycket gummiboll som vanligt. Skallet kommer i gång bra nu, men fortfarande funkar det inte om figuranten sitter ner eller ligger. Han blev lite konfunderad när han skällde flera gånger och belöningen inte kom snabbt nog. Vi har kanske ökat kraven lite för snabbt. Viktigt att figgarna blir roligare och inte lika krävande. Mycket beröm ska det vara för lillgrabben. På slutet tvekade han lite att gå ut, och fick ljudretning på några skick, kan vara ett tecken på att figgarna inte varit tillräckligt peppande.

Trea var Ricko, som är med för tredje (?) gången. De tidigare gångerna har han fått godis hos figuranterna, men eftersom han varit lite reserverad ville Angelica testa något nytt den här gången, han fick en boll av figgen som han skulle springa till matte med och sedan skulle de tillsammans springa ut till figgen och belöna. Det funkade bra, och figgarna började leka med bollen och det var tydligen kul för han fick bra fart ut på skicken. Något att jobba vidare på.

Fyra var Lydia, som var mycket fokuserad i dag. Hon smet i förtid på första skicket men annars flöt det mesta bra. Hon missade Brodde i ett träd och stannade och nosade på vägen ut på ett annat skick, men annars var det inga problem. Varierade med att hon fick skälla länge tills jag kom ut, eller att figgen bröt efter några skall.

Därefter var det Kaspers tur. Han jobbade jättebra i dag, han hittade alla tolv figgarna, och full fart ut även på det tolfte skicket. Inget tecken på att han kroknande i dag och inget hoppande på figuranterna. Med beröm godkänt.

Sisten ut i rutan var Bossa, i slutstadiet av löpet. Hon var lite ofokuserad i dag, men hade mycket spring i benen. Hon missade två figgar på högersidan, vilket inte tillhör vanligheterna. Men bristen på vind gjorde det lite besvärligt.

Därefter trivsamt eftersnack runt Hasses och Elisabets köksbord. Alltid lika trevligt.

vid pennan  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post324