Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 12 april 2015

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, April 21, 2015 08:42:22
Sök vid Scoutstugan 12 april 2015

Blåsigt, 6-8 grader och uppehåll efter nattens regn. Ganska behagligt sökväder för de tre tappra hundförare som kommit.

En av oss (vill inte nämna någon vid namn) hade glömt sitt godis hemma men tack vare larmsamtal via New York kunde problemet lösas. Tack Kasper och Newton för att ni delade med er ;-)

Lydia fick börja i dag. På de fyra första skulle hon skälla tills jag kom ut till figuranten och stått bredvid en kort stund. Det började lite knackigt, hon hade lite svårt att komma igång och skälla på det första skicket, och på det andra kom hon av sig, delvis störd av några högljudda tranor. Men det blev bättre efter hand. Jag tror att hon blev lite överraskad över att hon fick starta så direkt, utan uppvärmning. Jag fick ett intryck av att hon tittar väldigt mycket på snitslarna, så nästa gång ska hon få gå sist, utan snitslar.

Tvåa var Newton. Han fick starta med ett ljud på första skicket, vilket var en bra idé för att styra upp och hindra att han rejsade för mycket. Det är mycket lättare att få igång skallet, men går än så länge bara om figuranten står upp. Mycket viktigt att bara belöna när han har alla tassarna i marken, eftersom han klättrar och skuttar om han får chansen. På sista skicket blev det lite förvirrande när Carina skickade samtidigt som Hasse var på väg ner från andra sidan. Newton blev lite konfunderad, men efter ett omskick blev det bra. Han fick avsluta med en springfigge.

Sist var Kasper som fick en utmaning på första, där jag hittat en klurig lega i en skreva. Kasper kämpade på trots att Hasse ropade på honom och till slut kunde han markera ovanifrån, men var fortfarande fundersam över att han inte kunde komma nära. På skicket efter var han lite övertänd, men sedan lugnade han ner sig. Det funkade bra att fortsätta skälla fast Hasse kom ut och stod bredvid. På de sista skicken var han väldigt trött och hade inte tillräckligt mycket luft kvar för ett kraftfullt skall, blev lite gällt, men han gav inte upp. Inga problem att byta förare.

Avslutning med fika och eftersnack som vanligt!

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post323