Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Ådran 28 mars 2015

Sök TräningPosted by Hasse J Mon, March 30, 2015 10:28:44
Sök vid Ådran 28 mars 2015

Kyligt, mulet och lite blåsigt.

Newton fick börja och vi fortsatte arbetet med att locka igång skallmarkeringen. Han kom igång bättre och bättre ju längre in på stigen vi kom. Svårt att få honom att börja skälla när figuranten sitter ner, bättre att stå upp och kommendera sitt. Newton börjar tycka att han kan det här med sök nu och behöver styras upp. Carina fick ropa tillbaka honom ett par gånger. Annars jobbade han jättefint och det gick bäst mot slutet.

Tvåa var Bossa. På första skicket låg Elisabet dold i en buske, Bossa gnällde till och sprang tillbaka till stigen. Kanske var det för jobbigt att leta sig in dit? Matte bör vänta med att börja gå tills Bossa hittat figuranten och börjat skälla, i alla fall på de första skicken. I övrigt gick det strålande.

Trea var Lydia. Hon hade problem på de första skicken på högersidan, ville inte springa rakt ut, in bland granarna utan sneddade åt vänster upp på berget två gånger. Sedan fick Hasse göra ett ljud, och då fattade hon att hon skulle in i grönskan. På vänstersidan hade vi pop-up för att försöka få henne att inse att hon ska springa dit mattes hand pekar. Det gick bra över lag, trots att det var mycket vatten. Hon badade bara när hon fick tillåtelse.

Därefter var det Kaspers tur. Han blev lite störd när goda vännen Annette dök på på stigen, kanske därför han var extra kärvänlig och hoppade på Brodde på första skicket. Han skötte sig strålande, som vanligt, men Annette varnade för att det kan bli ett mönster om Elisabet börjar gå ut så fort han börjar skälla, och sedan stannar halvvägs när figuranten bryter och belönar. Matte bör variera, och även börja tänja mer på hur länge han ska skälla. Bra att börja träna på att gå ända ut och se till att han kan fortsätta skälla även om matte står bredvid figgen. Eftersom han har så fina skick och bra transporter är det dags att lägga mer krut på markeringarna ett tag.

Sist var det veteranen Viktor som fick visa hur söket ska gå till. Han fick lite bryderi dock på sista skicket när Brodde satt på en hylla bakom ett träd, nedanför berget. Viktor hittade dock och markerade uppifrån klippan. som tur är utan att försöka hoppa ner. Klok kille!

Vid protokollet
Britt-Marie  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post321