Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Ådran 14 mars 2015

TräningPosted by Hasse J Sat, March 14, 2015 20:44:29
Sök vid Ådran 14 mars 2015

Soligt men kyligt, 3-4 plusgrader. Ganska kraftiga vindar. Fem legor på varje sida, alla hundar körde hela rutan.

Lydia började. Riktade in sig mot viftande snitsel längre fram i rutan när jag skulle skicka på första, så Hasse fick göra en pop up. Då kom hon rätt från början. Hon fastnade i en doft på vägen tillbaka, men efter det funkade det bra, förutom ett par snabbdopp. Borde ha använt kopplet mer vid transporterna. Hon blev lite konfunderad och gick runt ett varv innan hon markerade Carina under nätet på vänster sida, men sedan inga problem.

Två var Newton som var lite övertänd och höll högt tempo alla tio skicken, plus transporterna. På vänster sidan sprang han långt ut och fick leta sig inåt stigen för att hitta figgen. Han ger inte upp när det blir besvärligt utan jobbar vidare. Figgarna försökte locka fram skall i dag. Det var inte lätt, Newton slog knut på sig själv för att komma på vad de ville, men till slut blev det några skall. Skulle inte skadat att köra några po-up-skick med honom för att lära honom att lita på mattes pekhand.

Trea var Kasper. Han hade bra fart och bra skall och inga problem med att hitta figgarna. Vid första figuranten gick han ifrån för att pinka. Hasse gav honom en åthutning och då kom han tillbaka och skällde. Även vid ett skick på motsatta sidan lämnade han figgen efter några skall, men matte var påpasslig och röt till och då gjorde han rätt. Det blev ett tomskick när han missade tredje figgen på vänster sida, samma som Lydia missade. Men han var långt ute och gjorde ett bra slag så det fick passera. Hasse la ner honom på marken när han skällt färdigt, det är något vi skulle kunna testa med fler hundar.

Viktor fick avsluta i dag.Han var mycket taggad efter att ha fått sitta i bilen och lyssna på de andra. Han tjuvade på första skicket och skällde ut figuranten ordentligt. Han utnyttjade vinden och kom rätt på figuranterna, även när husse pekade åt fel håll. Inga misstag av sökgruppens ålderman.

vid pennan
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post320