Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 20 sept 2014

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, September 30, 2014 18:16:03
Sök vid Scoutstugan 20 sept 2014

Härligt sommarväder, fritt från både mygg och svampplockare. Fem legor på varje sida. Tror alla hundarna gick hela rutan.

Första hund var Victor. Jobbade mycket bra, hittade alla figgarna. Var koncentrerad och hade samma goda fart hela vägen, trots att han fick skälla länge några gånger.

Tvåa var Kasper. Han skötte sig bra på stigen, utom vid ett tillfälle när han höll på att dra i förväg över på andra sidan. Ett rejält rytande på matte fick honom att ompröva beslutet. Han kroknade inte idag, kanske för att matte var bra på att peppa honom. På högersidan var det dubbelfigge, vilket bidrog till att han tog lite tid på sig att komma igång med skallet, men han gjorde det utan stimulans från figuranterna. Klart godkänt.

Trea var Newton. Inga rpoblem trots ny, okänd figurant. Han var lite tveksam till att gå ut, men det släppte när han väl kommit några meter från stigen, och ute hos figgarna var tveksamheten som bortblåst. Kan vara spökåldern som satt in, eller att det är löptikdofter som förvirrar. Hasse tyckte att han blivit mindre benägen att studsa upp och ner vid belöning, utan klarar att sitta ner. Matte ska tänka på att inte pilla och lyfta på hunden. Bättre att ta ett varv runt eller locka med handen för att få honom i rätt position.

Fjärde hund var Lydia. Hon fick tio figgar i dag, av vilka två var pop up. Hittade alla. När en man passerat på stigen fick hon ett ljud från figgen, för att inte riskera att hon sprang efter och kollade vem det var som gick förbi. Elisabet lät henne skälla länge vid de tre första skicken, ända tills jag kom ut och bröt och det gjorde hon bra. Vid en transport tillbaka till stigen vek hon av och började leta vatten, men kom snart tillbaka. Jag hade med vattenflaska på stigen och hon fick dricka flera gånger vilket var uppskattat.

Sist i dag var Bossa. "Raketen" fick jobba rejält på några skick, men löste alla bra genom att ringa in legorna. Hon fick tio skick i rasande fart. Det var inga problem med nya figgen Evald. Så duktig!

Alla hundarna skötte sig bra i dag, tror alla mattar och hussar var nöjda! Och efteråt var det härligt att fika på altanen med mycket godsaker!

Vd pennan
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post313