Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid scoutstugan 10 maj

Sök TräningPosted by Hasse J Fri, May 16, 2014 21:18:49
Sök vid scoutstugan 10 maj

Behagligt uppehållsväder efter regnig morgon.

Lydia började och fick motivationssök i dag, efter sin skendräktighet. Åtta figgar, alla med någon form av retning: pop-up, ljud eller springfigge. Det gick som på räls. Hon är fortfarande lite dämpad men var glad och höll full fart. Skallet funkade också bra.

Newton var tvåa. Även han fick åtta figgar, nästan hela vägen ut i rutan. Pop-up eller ljudretning. Han fick gå lös även på transporterna tillbaka till stigen, och det funkade bra, Carina lockade med goids. Hasse testade leksak, men Newton var inte intresserad av att kampa. I dag hade han ost i snusdosorna vilket funkade bättre än blodpuddingen han fick sist, men det känns som om nyfikenheten och jaktlusten är det som triggar honom mest. Han är jätteduktig, med tanke på ålder och att han inte varit med så länge, fokuserar väldigt bra och låter sig inte störas av ovidkommande aktivitet på stigen. Newton behöver ett tjänstetecken! Jag ska försöka komma ihåg att ta med ett som Lydia vuxit ur.

Trea var Kasper. Jätteduktig som vanligt, både på stigen och hos figgarna. Har inga tendenser att gå på figgarna utan väntar på sin belöning, även om han kan få tendens att vilja hoppa upp om man inte tänker på att ha händerna lågt och dröjer för länge. Han blev lite fundersam när han skulle lämna figgen vid första skicket och upptäckte att det hängde en bortglömd kamptross i en gren. Nosade på den och pinkade lite, men annars betydligt mindre skvättande i dag.

Fyra var Oggie, jättetaggad och glad och jobbade jätteduktigt. Han fick ökat fokus när Angelica började fokusera mer. Oggie missade en figge, men eftersom det var ett utmärkt slag i övrigt fick det passera som tomslag. Han har en liten tendens till avståndsmarkering, vilket gör att vi bör gömma oss bättre.

Sist var Viktor och i dag gjorde figgarna på båda sidor sitt bästa för att lura honom. Det lyckades inte men han fick verkligen anstränga sig, och det märks hur det taggar honom. Han ger inte upp. Efter första skicket följde figgen med in, och smög sedan ut till en bra lega nära stigen medan hund och husse var ute på andra sidan. Resultatet blev att både husse och hund trodde att det var ett tomslag, men när Viktor var nästan nere vid stigen igen fick han vittring och började ringa in. Han visade att han har nästan påslagen hela tiden.


Tror det var allt för idag!

Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post311