Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 12 april

Sök TräningPosted by Hasse J Fri, May 16, 2014 21:17:18
Sök vid Scoutstugan 12 april

Härligt soligt vårväder.

Lille Newton fick börja. Han fick pop-upper halvvägs ut i rutan och klarade det utan problem. Några gånger fick han leta. Nio skick blev det utan att han kroknade. Imponerande med tanke på och att det bara är tredje gången han är med. Vi tycker han ska fortsätta likadant ett tag, ingen anledning att skynda fram med tanke på hans låga ålder.

Två var Bjarne, som fått springa av sig det värsta under vallningen. Det var hittaövningar med figgarna längst ut i rutan, utan någon retning. Han gick riktigt bra i dag, och inga problem för figgarna att klappa på och ta i honom. Två skick i rad skällde han på Hasse och andra gången sprang han tillbaka till stigen utan att våga sig fram till figgen. Sedan ville han inte gå ut på omskicket. Hasse flyttade närmare stigen och gjorde en pop-up och då var det plötsligt inga problem att gå ut till figgen. Oklart vad som framkallade beteendet, men huvudsaken är att han kom över det.

Trea var Bossa. Full rulle som vanligt, med tio figgar omväxlande nära och långt ut. Hon hittade och markerade alla utan problem, men hade knappt tid att ta godis utan hade bråttom tillbaka till stigen för att få springa ut på andra sidan.Matte hade bestämt sig för att inte belöna med godis på stigen, utan körde på i rask takt, vilket nog speedade upp Bossa lite väl mycket.

Fyra var Madonna, som var lite avslagen i dag. Hon skällde och var ivrig på stigen men när matte väl skickade så lommade hon ut, och var måttligt intresserad av blodpuddingen. Vi avslutade med några pop-upper på nära håll och då upphörde hon med skällandet, men farten blev inte bättre. Om hon är lika seg nästa gång kan vi pröva med springfigge.

Femma var Viktor. Han fick bara sex skick i dag, för att variera lite. Viktigt att det inte blir slentrian i antalet skick. Han gjorde det han skulle, som vanligt, inga konstigheter.

Sexa var Lydia. Hon fick tre tomskick och fyra figgar. Hon kom igång och skällde av sig själv alla fyra gångerna. På tomskicken behövde jag ropa flera gånger första skicket, andra gången ropade jag bara en gång och tredje tomskicket behövde jag inte ropa alls. Känns viktigt att hon kommer på att det inte alltid ligger en figge därute som man ska leta rätt på. Gick överlag bra, förutom att hon smet iväg och skulle "kolla något" när vi skulle transportera sista figgen ner till stigen.

Sjua var Kasper, som fick byta förare i dag. Husse körde och det gick också bra. Kasper var mycket fokuserad som vanligt och mycket motiverad. Hasse tog sig tid att klappa och prata med honom när de hade ställt upp för skick, och det verkade funka bra. Inga problem för figgarna att hålla kvar honom, han skulle nog gärna stannat lite längre. Han fick tio skick utan att krokna.

Och så blev det gofika ute på altanen i solskenet! Bättre kan det inte bli.

Vid protokollet
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post309