Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 1 mars 2014

Sök TräningPosted by Hasse J Wed, March 12, 2014 20:10:59
Sök vid Scoutstugan 1 mars 2014

Sju hundar med förare på plats i dag.

Madonna fick börja. Eftersom hon var lite tveksam sist fick hon se figgarna gå ut. Det har varit ett långt uppehåll och lämpligt att backa lite med en så ung hund. I dag sprang hon glatt ut, var kanske lite mer försiktig på högersidan där Hasse figgade. Han testade att hälla ut godis på marken och fick henne att stanna längre.

Därefter kom Bjarne. Han gick jättebra första skicken, men ibland går benen snabbare än hjärnan. Han har också gjort ett långt uppehåll och det märks att det behövs kontinuitet. Han tyckte det var lite mysko när figgen satt med ryggen mot honom.

Trea var lille Newton, fyra månader, Han fick enkla hittaövningar på nära håll och fattade snabbt att han skulle springa ut på motsatt sida när han var klar hos figgen. Han gillade både kamp och godis och hade inga problem att springa ut.

Sedan kom Lydia. Hon nosade runt lite hos figgen ibland innan hon kom igång och skällde och ibland krafsade hon på figgen. Gjorde ett tomslag som inte blev bra. Hon var ute för länge, slog bakåt och sökte av nästan hela rutan. Nästa gång ska jag begränsa antalet figgermarkeringar, högst fyra, och se till att de blir bra. Figgarna måste vara helt passiva, så att hon inser att enda sättet att få igång dem är att skälla.

Femma var Kasper som tog slut i dag efter att ha tagit ut sig för mycket i början. Han, liksom flera andra, hittade inte den andra figgen på höger sida. Då drog han över till motsatta sidan på eget bevåg. Figgen var passiv så han fick ingen utdelning för det. Nästa gång ska Elisabet ta med lösrullar och börja träna.

Sexa var Bossa som gick som en klocka, förutom att hon missade andra figgen på höger sida. På ett skick hann inte figgen krypa undan ordentligt innan hon kom fram och granruskorna vajade lite. Det tyckte hon var mysko, och skällde upprört på avstånd.

Sist ut i rutan i dag var Viktor. Han hittade inte heller andra figgen på höger sida. Vinden måste ha spelat hundarna ett spratt där. Hasse fick också skicka om på ett annat skick på samma sida, annars gick allt bra.

Det var allt jag kom ihåg, tyvärr blev anteckningarna liggande lite för länge.
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post307