Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid scoutstugan 21 dec 2013

Sök TräningPosted by Hasse J Wed, March 12, 2014 20:07:04
Sök vid scoutstugan 21 dec 2013

Julsök i duggregn. I dag fick vi ha skogen för oss själva.

Inca började. I dag skulle hon ha kul. Hon fick skälla lite hos figgen och sedan kallade Carina in till stigen. Gick jättebra, fast någon gång slarvade Carina och skickade fast hon visste att Inca inte skulle gå ut. Hon skulle ha riktat om och peppat upp henne innan hon skickade.

Tvåa var Bjarne som fick tio pop-up-figgar. Ingen tvekan att gå ut och inte svårt för figgarna att hålla honom kvar, även om han var lite mer tveksam hos Angelica som inte figgat för honom förut. Han var jättelycklig, och lite trött mot slutet. Vi ska fortsätta likadant ett tag till och inte forcera träningen.

Tre var Kasper. Han fick blandat poppisar och ljud, och det gick lika bra bägge delarna. Elisabet mötte upp halvvägs. Hon testade även att ropa in hela vägen till stigen och det gick också bra. Han kroknade lite mot slutet, vilket han inte brukar göra, men det var tungsprunget för hundar med blöt, tjock päls.

Imse var fyra. Några gånger tvekade han att gå ut så att Angelica fick skicka om. Han är lite svår att hålla kvar för figgen, men det gick lättare mot slutet när han började bli trött. Det tyder på att han vill i väg till stigen snarare för att han är otålig än för att han är otrygg hos figgarna. Man måste vara snabb med belöningen så att han inte smiter.

Viktor var nummer fem. Han var otålig i dag, med högt tempo. Hasse ropade in honom till stigen, men då gjorde sig Viktor ingen brådska utan stannade kvar hos figgarna för att försäkra sig om att de inte tänkte ge mer godis.

Lydia kom därefter. Det gick jättebra i dag, även om hon vimsade runt lite efter ett par skick. Men hon hittade koncentrationen igen. I dag var målsättningen att hon skulle börja skälla spontant hos figgen och det lyckades i de flesta fall. Någon gång fick figgen röra lite på bollen för att Lydia skulle börja skälla.

Sist var Bossa.I dag ropade matte in till stigen. Det gick som tåget, tio skick i rasande takt med bra skall. Hon fick även två närliggande figgar. En tog hon på vägen tillbaka, en fick hon vittring på och tvärvände på vägen ut.

Vid protokollet årets sista sök
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post305