Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Scoutstugan 14 december 2013

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, December 17, 2013 14:36:09
Här är anteckningarna från söket i lördags, samt en länk till Picasaalbumet med lite sökbilder från hösten. Kanske kan du klistra in länken i bloggen, eller skicka den i mejl till de andra?


https://picasaweb.google.com/Bimsalbum/SoktraningHosten2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMKcgZna3Yz2SA&feat=directlink

B-M


Sök vid Scoutstugan 14 december 2013

Fem pigga hundar med förare kom till sök i lätt snöfall och plusgrader.

Imse fick börja i dag med hittaövningar. Angelica kom ihåg att hon skulle vara gladare på stigen, och Imse var också glad. Skällde några gånger, förmodligen av iver. Vi andra tyckte att Angelica ska vänta ett tag till med markeringsövningar, och testa rulle först, men skallmarkeringar känns inte som något problem. Imse behöver bli lite säkrare och klara att stanna längre hos figgarna. Nu har han lite bråttom tillbaka till stigen. Svårt att avgöra om det är osäkerhet, stark dragning till matte eller otålighet att få jobba vidare, förmodligen en blandning. Matte kan börja gå ut till figgarna för att se om han stannar längre.

Tvåa var Bjarne. Jobbade jättebra, med tanke på att det bara var andra gången han var med. I dag var figgarna utom synhåll från stigen och vi använde ljudrretning. Han har inte svårt att springa ut och älskar figgarna, men hade svårt att lokalisera efter ljudet. Bättre att använda pop-up för att få in kopplingen mellan handen som pekar och figuranten som visar sig. Än så länge fattar Bjarne inte riktigt vad det hela går ut på, men det är bara att nöta.

Trea var Kasper. Han fick också ljudretning i dag, med figgarna på fullt djup. Inga problem, han kom rakt på figgen så gott som varenda gång. Nästa gång ska vi pröva med att bara ha ljudretning ibland. han är oerhört fokuserad med tanke på åldern, men Elisabet vill inte gå för fort fram. Han har inga problem att stanna kvar hos figgen, men släpper när matte, som möte upp halvvägs, ropar in honom. Viktigt för figuranterna att tänka på att hålla händerna lågt för att motverka hoppig unghund.

Fyra var Lydia. I dag fick var målet att hon skulle komma igång och skälla spontant och det lyckades för det mesta. Jag ropade in henne till stigen efter belöningarna, för att nöta in framslagen. Funkade jättebra. Inga frivarv i dag. Det blev en rejäl tjuvstart på ett skick men då lyckades jag bryta och ropa in henne trots att hon hunnit 10-15 meter ut. Olydia håller på att bli vuxen!

Sist var Viktor. "Gamlingen" var pigg och alert och tjöt av otålighet. Han triggas förmodligen av att Kasper får gå före honom. Han tyckte att husse sölade väl mycket vid skicken. Annars inte mycket att säga. De skötte sig som vanligt utmärkt.

Vid pennan
Britt-Marie

  • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post304