Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid scoutstugan 13 oktober 2013

Sök TräningPosted by Hasse J Tue, October 22, 2013 09:10:10
Sök vid scoutstugan 13 oktober 2013

Inca fick börja och var jätteduktig, kanske därför att matte var mer fokuserad i dag. Inca skällde bra, men hade två "förvarningsskall" en bit från figgen på högersidan. Vi får se till att det inte blir en vana. Det är svårare, kuperad terräng på högersidan som gjorde att flera hundar hade det besvärligare där i dag. Det funkade bra på stigen, Carina behövde bara skicka om en gång. annars gick Inca ut bra hela tiden och tröttnade inte.

Tvåa var Madonna, som fick köra utan Akila i dag. Hon var klart osäkrare än senaste gångerna, vilket nog mest berodde på att det var ny miljö, där hon inte hela tiden såg matte på stigen. Men det blev bättre allteftersom, hon växte med uppgiften.
Det är inget problem för figgarna att hålla henne kvar.

Trea var Bossa och det såg kanonfint ut. Men hon behöver utmaningar. Matte vill ha fler skick nästa gång, tomslag och någon figge nära stigen eftersom Bossa tenderar att koppla på nosen först när hon kommit ut en bit. Transporter och stigarbete har Brodde jobbat på och det såg väldigt bra ut.

Fyra var Kasper som hade reservförare i dag. Men det var inga problem. Han är väldigt fokuserad och om Hasse väntade lite med att skicka efter att figgen agerat pop up, så väntade Kasper lugnt och koncentrerat. Däremot har han lätt att gå i luften om figuranterna belönar för livligt. Det gäller att hålla igen entusiasmen något. Han hade bra fart hela tiden.

Femma var Lydia som fick pop up-retning de två första skicken. Därefter gick hon ut bra på fullt djup utan retning. Ankie hade boll och fick igång skallet lätt medan Carina hade svårare att få Lydia att skälla med pipleksaken. När hon dolde den i händerna och låtsades att det var en boll gick det bättre. Det blev ett litet frivarv när hon inte hittade Ankie på högersidan, utan drog över på vänstra sidan Kan ha varit att hon hörde svampplockare som dök upp på vänstersidan strax efteråt.

Viktor fick avsluta. Han visade att han kan sitt jobb och behöver större utmaningar! På ett skick tog han lång tid på sig, men hade figgen i nosen för när Hasse ropade "bra" så bröt han inte utan fortsatte fram till figuranten. Annars hade han förmodligen sprungit tillbaka till stigen.

Sedan blev det fika och eftersnack på altanen. Vi kom överens om att byta tillbaka till lördagar, eftersom det nog är fler svampplockare ute på söndagarna.

vid pennan
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post303