Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Ådran 6 oktober 2013

Sök TräningPosted by Hasse J Wed, October 09, 2013 09:12:29
Sök vid Ådran 6 oktober 2013

Fem förare och sex hundar samlade i härligt, ljumt höstväder. Lilla Madonna fick vara med och valla rutan.

Inca fick börja. Det var första söket sedan i våras och bara att konstatera att skallmarkeringarna är väl befästa. Hon skäller ihållande utan att röra figuranterna. Kanske ska Carina lägga mindre krut på att träna markeringar och mer på att göra raka skick. För att spara på krafterna kan Inca kanske bara skälla ett par skall ibland, eller inte alls. Och kanske Carina inte behöver gå ut varje gång, utan kan ropa in henne till stigen. Det gäller också för stigen att hålla koll på Carina, i dag skickade hon fel ett par gånger (Men Inca hittade figgen ändå). Kanske kan de testa pop-up, men inte varje skick. Tidigare har Inca tenderat att inte vilja gå ut förrän hon sett poppisarna.

Tvåa var Lydia, som inte lyckades få till något frivarv i dag. Det enda var att hon sprang ifrån matte på väg tillbaka till stigen en gång, för ett snabbt dopp. Det blev åtta pop-up-figgar som i dag utrustades med boll och pipleksak. Duktiga figuranter lyckades få igång skallet bra.

Trea var Kasper. Jättefina, raka skick och bra, jämnt tempo. Även när han inte ser figgen så går han rakt ut. Han är väldigt fokuserad, och bryr sig till exempel inte om en fotograf som trampar ut en bit i rutan. För figuranterna gäller det att inte trigga upp honom för mycket. Han har en tendens att knuffa på och smaka på figuranterna vilket vi måste vänja honom av med, vänligt men bestämt. Förmodligen kommer det att avta med åldern också.

Därefter var det dags för Akila och Madonna. Lilltjejen visade tydligt att hon inte har behov av "vuxenstöd" längre. Hon sprang ensam ut till figuranterna och stannade gärna kvar där när Ankie kallade Akila tillbaka till stigen. För Akila blev det ganska splittrat, hon ville ju inte missa någon godisbit så det gällde att hålla reda på både Madonna och matte och figuranterna. På de sista skicken fick Akila gå tillbaka till bilen och Madonna köra singel och det gick jättebra. Nästa gång kan Madonna vara med och valla rutan igen, och om hon är lika glad och positiv som i dag så tyckte vi att hon ska få söka på egen hand, utan Akila.

Sist i dag var Viktor. Han fick kämpa lite i dag, på ett skick hade figgen satt sig väldigt otillgängligt så han inte kom fram och på ett annat hoppade han nästan över figgen, som han missade, men hittade på omskick. Bra för veteranen i gänget som behöver lite utmaningar. Tyvärr fick han bryta lite tidigt, på grund av svampplockare.

Hoppas det var det väsentligaste
vid pennan
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post302