Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Ådran 28 sept 2013

Sök TräningPosted by Hasse J Wed, October 09, 2013 09:11:52
Sök vid Ådran 28 sept 2013

Sex hundar med förare samlades i behagligt höstväder. Tyvärr tvingades vi dela rutan med några svampplockare, men det gick det också.

Första hund/hundar var Akila med valpen Madonna som medhjälpare. Akila fick hittaövningar med pop up-figuranter och Madonna skulle bara hänga med, ha kul och socialtränas. Madonna fick börja med koppel på, för att få lite trygghet hos matte. Det var tredje gången och tidigare har hon ryggat lite för figuranterna, men inga spår av det i dag. Glad och full fart ut hela tiden. Förväntan var stor och märktes redan när matte parkerade.

Tvåa var Daxe. Annette la i dag fokus på kontroll och raka skick, med framgång. Hittaövningar med pop-up-figuranter som hade både godis och leksak, men nedtonad lek för att inte dra upp honom onödigt mycket. Det blev lite snurrigt på stigen bitvis, men matte väntade ut honom. I dag hade figgarna lättare att hålla honom kvar än förra gången, men det krävdes både godis och leksaker. Leken är mycket mer intressant än godis och Annette funderar på att ha en leksak för att få med honom bättre på transporterna.

Trea var Imse, som också fick hittaövningar. Inga problem alls, men figgarna får dra ut lite på godismatandet och vara mer aktiva för att göra det roligare. Han och Angelica fortsätter på samma sätt nästa gång.

Fyra var (O)lydia som också fick pop-up-figgar som dessutom skulle börja med att försöka få igång skallmarkering. Det var lite trögt, trots att de jobbade för fullt. Nästa gång ska jag ta med boll och se om det kan trigga igång skällandet. Hon tjuvstartade på andra skicket och drog några repor runt halva sökrutan, men skötte sig hyfsat för övrigt.

Nummer fem var Kasper, och det såg väldigt bra ut. Inga problem att gå ut, och kontrollerade skick. Matte måste tänka på hur hon står när hon skickar, med vänster ben långt fram, för att inte luta sig över hunden. Han har tendens att hoppa på figuranterna, något som måste stävjas. Elisabet ska testa med leksak som belöning.

Sist för dagen var Victor som fick skojsök med hittaövningar. Det var kamp med leksaker, godis, tjo och tjim vilket han uppskattade högt. Det är viktigt att även rutinerade sökhundar får ha roligt ibland!

Det var nog allt från er något ringrostige ständige sekreterare
Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post301