Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Sandtaget 10 november

Sök TräningPosted by Hasse J Sun, November 18, 2012 09:16:30
Sök vid Sandtaget 10 november

I dag tog vi vanliga stigen lite längre in i skogen, mer kuperat men färre träd.

Lydia fick börja med rulleövningar på nära håll, vilket gick bra trots lite missar från figge och matte. Ett antal hittaövningar gick också bra, även om hon gjorde ett par rejälva tjuvstarter och en för lång springrepa. När jag tagit henne i upptuktelse och gjort ett par inkallningsövningar så gick det mycket bättre. Jag ska tänka på att inte vänta för länge med att skicka när jag märkt att hon har fullt fokus ut till figgen.

Tvåa var Inca. Carina väntade med att hämta henne, så att hon inte behövde stå och ladda utan de kunde gå från bilen och starta direkt. Hon var trots det väldigt taggad. Fortfarande lite problem med att hon slår på figgen med tassen när belöningen dröjer. Hasse fick till en bra korrigering genom att nypa till i tassen. Carina har blivit mycket säkrare på stigen. Bör kanske tänka på att vara snabbare på att skicka. En gång sprang inte Inca ut direkt på kommandot sök, men Carina väntade ut och efter en kort tvekan stack Inca ut. Bra att inte tjata.

Sist var Viktor som var rejält taggad. Han fick börja med ett tomslag som gick jättebra, sedan rullade det på. Han rusade rakt upp på bergsknallen vid ett besvärligt skick, hade inte tid för omvägar. På det skicket satt jag uppe i ett träd och Viktor blev väldigt otålig innan jag kunnat ta mig ner, vilket hördes ända ut på stigen.

Avslutning med fika och genomgång, som alltid lika trevligt. Vi pratade lite löst om att kanske försöka ses några timmar nån söndagförmiddag och träna lydnad. Tills vidare försöker vi också träffas på Gubbängsfältet tisdagkvällar för dem som kan.

Britt-Marie

  • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post299