Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Genrep och apelltävling 19-20 sept

TävlingPosted by Hasse J Sun, September 20, 2009 20:17:53

Genrep och apelltävling 19-20 sept

Lördagen samlades en decimerad skara vid vändplan för ett motivationssök. Totti fick börja med en popup, Camilla ute till vänster, som han hittade och dissade, kom tillbaka utan rulle. Vi skickade vänster, han hittade Hasse under presenning efter fint framslag, tog rullen bra. Därefter nytt skick mot Camilla som hade flyttat fram och gjorde ny poppis. Totti var framme och hälsade, men tog inte rullen, så när han kom tillbaka till stigen pekade jag bara utåt och sa "hämta rullen" och då sprang han tillbaka och tog rullen. Därefter avslut med hittaövning på en smygande figge på vänstersidan.
Vet inte varför det börjat strula med rullen igen, men då tog jag i alla fall beslutet att börja omskolningen till skallhund vid nästa träning, oavsett hur det gick på söndagens tävling.

Hund nummer två var Frodo som fick tre poppisar. Inget att skriva om, gick som tåget, inga bekymmer utom att han blev lite distraherad över att en familjemedlem var med på stigen för att titta, Rufus matte, som han ville morsa på mellan två skick.

Därefter var det Victors tur. Han fick också bara tre-fyra skick. Som vanligt hittade han alla figgar snabbt, även om han fick jobba lite när Camilla hittat en klurig grop att glömma sig i. Bra fart och bra skall, känns som att det börjar bli lite mer glädje i söket igen.

Sist var det Rufus tur, med lite godisfiggar på nära håll. Han fick börja med att springa ut till Camilla vilket inte var några problem. Lite kusligare var det att springa till mig och Hasse, men han grejade det också med lite lock och pock. Sedan lekte vi ringleken och då tog Hasse fram en jätterolig kamptrasa och då kom terriertakterna fram och blygheten försvann. Han kampade med alla i ringen.

Ja, detta var då genrepet inför söndagens apelltävling på Haninge BK, där jag och Camilla tävlade.
För Totti gick det inget vidare. Han hittade båda figgarna, två gånger var, men ville inte ta rullen någon gång, så vi bröt. Vi gjorde budföringen, som gick klanderfritt, men struntade i resten av lydnaden.

Desto bättre gick det för Camilla och Frodo som inte bara blev uppflyttade, de vann också. Ingen dålig brukstävlingsdebut för Camilla som bara tänkte åka dit och lära sig. 140,5 poäng om jag minns rätt. Grattis!  • Comments(5)//hasse.rilott.com/#post232

TOTTI GRATTIS

TävlingPosted by Hasse J Sun, September 06, 2009 09:29:32

smileysmileysmileyGRATTIS TOTTI TILL lk 1 med 173p.smileysmileysmiley

önskar hela sökgänget.

  • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post228

Vår instruktör ....

TävlingPosted by Cissi Sat, August 25, 2007 21:34:26

.. och mentor, Janne Agelstam har idag med sin BC Gangstern tagit silver i Sök på bruks-SM och vi från småland säger MEGA GRATTIS JANNE smileysmileysmiley

Jag tror sökgänget i Lissma också hänger med på grattiset smileysmiley

Cissi och Jerker med kortisen
www.tripora.se

  • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post110

GRATTIS ANNETTE!

TävlingPosted by Cissi Sat, July 07, 2007 15:30:28

STORT grattis till Annette som i dag gjorde debut i lydnadsklass 1 med sin Ivan och fick ihop fina 145 poäng trots att Ivan varit dålig i veckan smiley
Inte hjälpte mattes nerver till för att förbättre resultatet heller smiley

Nästa gång får du komma ihåg att gå ordentligt och göra det som behövs smiley För nu blir det väl fler gånger? Lite blodad tand kanske det blev, nu vet du ju att ni kan!!!

hälsar
träningskompisarna

  • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post101

Eddie LP1

TävlingPosted by Hasse J Sat, May 05, 2007 20:53:14

Äntligen så blev det ett LP i 1:an för Eddie,smiley smiley
på Skogås lkk dock var inte Eddie på bästa humör för lydnadnadtävling i dag (kanske föraren var för nervös) inte vet jag var det berodde på men jag kände att kontakten inte var den bästa idag, men Eddie har rutin så det gick vägen i alla fall.
missar vi inte borde gjort var ställandet 5p. borde gått bättre, apporten var inte mycket att orda om
0p. där av att vi inte kommer gå vidare till 2:an.smiley

Vill tacka alla mina träningskompisar som stött och blött oss med råd och dåd under alla träningstillfällen och framför allt min "Ullabella" Cissi

Nästa mål är att bli uppflyttade i Appellsöket på Collie SM:et efter det så får nog vara bra med Eddies tävlandet, då har vi uppnått de mål med råge vi satt upp. smiley Självklart kommer vi fortsätta träna och aktivera oss som vanligt.

Kommer att lägga ut resulat mm. på Eddies sida så for som möjligt. se mer

Glad husse och slut hund som fått falukorv.

  • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post82

Apellsök 21/4 SSBK

TävlingPosted by Hasse J Sat, April 21, 2007 20:46:23

Eddie! Godkänd i Sök

Vi ställde upp för andra gången i Apellsök på SSBK, vi är Eddie o Hasse, målet har altid varit att bli godkända i Sök, eftersom vi inte har alla moment klara (apport, framförgåendet) så kräver det en del.
Så i dag blev det jackpott 197.75p med två momenten som 0:ades, söket var det förarens fel att det inte blev fullbetalt, första skicket till höger plockade figgen perfekt, sen går jag ca: 30 meter fram på stigen och skickar vänster Eddie plockar även den figgen perfekt MEN föraren lät inte hunden söka av rutan systematiskt som det står i reglerna så det blev givetvis avdrag (har man hjärnsläpp eller, att inte skicka hunden till vänster omg.).
Men huvudsaken att Eddie skötte sig perfekt med den styrning han fick!

Collie SM nästa!! lite blodad tand får man, så lite bättre poäng på linförighet och hoppet samt mer fokus på framförgåendets träning så skall det nog vara möjligt med en uppflyttning så småningom

Jag vill tacka alla mina träningskompisar för att detta blivit möjlig framför allt Janne och Hans.Åke som förde oss i på denna väg, och min alldeles speciella påhejare och kritigern Cissi.

En mycket stolt och glad husse till Eddie

Tack Sissi

  • Comments(3)//hasse.rilott.com/#post75