Hasse o Elisabets Blogg

Hasse o Elisabets Blogg

Sök träningsblogg

Sök vid Ådran 14 mars 2015

TräningPosted by Hasse J Sat, March 14, 2015 20:44:29
Sök vid Ådran 14 mars 2015

Soligt men kyligt, 3-4 plusgrader. Ganska kraftiga vindar. Fem legor på varje sida, alla hundar körde hela rutan.

Lydia började. Riktade in sig mot viftande snitsel längre fram i rutan när jag skulle skicka på första, så Hasse fick göra en pop up. Då kom hon rätt från början. Hon fastnade i en doft på vägen tillbaka, men efter det funkade det bra, förutom ett par snabbdopp. Borde ha använt kopplet mer vid transporterna. Hon blev lite konfunderad och gick runt ett varv innan hon markerade Carina under nätet på vänster sida, men sedan inga problem.

Två var Newton som var lite övertänd och höll högt tempo alla tio skicken, plus transporterna. På vänster sidan sprang han långt ut och fick leta sig inåt stigen för att hitta figgen. Han ger inte upp när det blir besvärligt utan jobbar vidare. Figgarna försökte locka fram skall i dag. Det var inte lätt, Newton slog knut på sig själv för att komma på vad de ville, men till slut blev det några skall. Skulle inte skadat att köra några po-up-skick med honom för att lära honom att lita på mattes pekhand.

Trea var Kasper. Han hade bra fart och bra skall och inga problem med att hitta figgarna. Vid första figuranten gick han ifrån för att pinka. Hasse gav honom en åthutning och då kom han tillbaka och skällde. Även vid ett skick på motsatta sidan lämnade han figgen efter några skall, men matte var påpasslig och röt till och då gjorde han rätt. Det blev ett tomskick när han missade tredje figgen på vänster sida, samma som Lydia missade. Men han var långt ute och gjorde ett bra slag så det fick passera. Hasse la ner honom på marken när han skällt färdigt, det är något vi skulle kunna testa med fler hundar.

Viktor fick avsluta i dag.Han var mycket taggad efter att ha fått sitta i bilen och lyssna på de andra. Han tjuvade på första skicket och skällde ut figuranten ordentligt. Han utnyttjade vinden och kom rätt på figuranterna, även när husse pekade åt fel håll. Inga misstag av sökgruppens ålderman.

vid pennan
Britt-Marie

 • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post320

Sök vid vändplan 16 maj

TräningPosted by Hasse J Sat, May 16, 2009 21:27:38

Sök vid vändplan 16 maj

I dag var vi åtta personer och sex hundar som samlades till sök i härligt försommarväder smileymed strålande sol och friska vindar. Det märktes på flera hundar att det första värmen tog lite på krafterna.

Totti började. Han fick fem figge-skick och gick ut bra på alla. Eftersom han är väldigt värmekänslig la jag in en springfigge i mitten för att peppa lite extra. Just den figgen var den enda han inte hittade, utan jag fick skicka om. Han tog rullen exemplariskt men släppte den en gång strax före stigen för att undersöka om det fanns vatten i en grop, men den var torrlagd så det hade han inget för. Jag hade med flaska och vattnade flitigt på stigen och en gång "bad" han om vatten genom att hoppa upp på mig. Jag ska fortsätta vattna på stigen så att han kommer till mig när han är törstig i stället för att leta vatten i skogen.

Eddie var tvåa och gick riktigt bra. Felix var lugn och lite trött (det blev sent i går) och det verkade påverka Eddie positivt. Kanske lite mer nattsudd är bra? Eddie fick jobba hårt för att hitta Camilla som funnit ett bra gömställe under en tät gran. Annette noterade att hon bara hörde ett enda vallningslinjeskall under söket. Det verkar ha försvunnit gradvis. Det var också väldigt lite skällande inför söket och på stigen också.

Trea var Victor. På Kostalägret hade Hasse börjat med att inte gå ut alls på påvis utan figgarna fick bryta med belöning och ta Victor tillbaka till stigen, så det fortsatte vi med i dag också. Jag har inte figgat för Victor på länge och det kändes som stor skillnad. Han har släppt uppmärksamheten mot stigen och Hasse och fokuserar mer på figgen. Inga problem med skallet alls och inga tendenser att lämna figgarna i förtid. Några figgar bröt skallet väldigt tidigt och hos andra fick han skälla lite längre. Vi var överens om att det är bra att variera men att man ibland måste töja på gränserna och låta honom skälla rätt länge. Också bra att belöna snabbt om han frivilligt backar undan lite från figgen medan han skäller, för det beteendet vill Hasse ha på tävling. Ingen figge rapporterade att Victor varit närgången. Han gick som vanligt ut bra.

Fyra var Ivan. Även han skötte sig bra. Han gjorde ett stort bakslag vid ett skick, men fick ingen utdelning på det. Annars slog han fram fint. En gång hos Brodde tog han rullen och började springa mot stigen men ångrade sig och kom tillbaka och krävde godis. Kan bero på att han testade om han kunde köra med den nya figgen eller att Annette gjort en hel del hittaövningar på sistone. Hon funderade på att strunta i hittaövningar, eftersom hon misstänker att de snurrar till det lite för Ivan, och i stället hitta andra vägar att öka motivationen. Ivan fick avsluta med Hasse som springfigge och förbryllade oss på stigen genom att stå och glo bakom ett träd länge och väl innan han kom ner med rullen. Hasse hade förklaringen: Ivan tog rullen men på vägen tillbaka till stigen hittade han en tappad godis. Han stod och suktade över den, men kunde inte släppa rullen och ta den eftersom rullen numera är så hårt uppspänd. Men han tog den på påviset.
Nästa gång vill Annette få hjälp att finslipa stigarbetet och hitta rutiner för avlämningen av rullen och utskicket på påvis.

Femma var Frodo och det gick som en dans. Han letade rätt på figgarna och hämtade lösrullar på löpande band. Inga pop-up-figgar i dag, men lite tjoande på påvisen. Han hade lösa påvis och på de sista figgarna stannade han upp och kollade så att Camilla var med innan han fortsatte ut. Vi tyckte att Camilla ska vara snabbt ut på påvisen, men kan slå av på takten när hon ser att han har bra fart ut. Hon kan också börja pröva att inte följa med alls, utan låta figgen mata in honom eller ropa in honom till stigen. Ett tips från Annette var att figgarna kan börja springa iväg när hunden kommer ut på påvis. Då lär de sig att sno sig på annars kanske deras korv smiter!

Sist ut var Brodde och lilla kelpien Bossa, som varit med ett par gånger tidigare. Bossa fick hittaövningar på ganska nära håll där hon såg figgarna gå ut. Det tyckte hon var kanonkul. De som sett henne tidigare tyckte att hon blivit betydligt mer tillgänglig och det var inga problem för figgarna att hålla henne kvar. Brodde fick tips att inte ha några kommandon som fot och sitt på stigen i det här skedet. Lydnaden får komma senare, nu ska det bara vara skoj!

Tills sist ett allmänt beröm åt Martinsmiley som fick figga flitigt i dag. Han kan verkligen få igång alla hundarna, och vet att anpassa sig till var och en för att vara så rolig som möjligt. Vad skulle vi göra utan dig?

Sen blev det fika och eftersnack på Hasses och Elisabets altan. Som vanligt lika trevligt.

Fyll i och korrigera om jag har glömt eller missuppfattat!
vid pennan i dag
Britt-Marie

 • Comments(5)//hasse.rilott.com/#post217

Vallning

TräningPosted by Hasse J Wed, May 21, 2008 23:26:23

Ivan och Victor har tränat på vallning uppe i Almunge tre tisdagskvällar nu.

Värt att prova tänkte vi o sagt och gjort stog vi där med våra vallningssugna hundar (förare) och undrade vad vi igentligen hade gett oss in i tillsammans med kelpi o andra konstiga hundar.

Ewa som höll i det sa kul jag har aldrig sett en långhårig collie och definitift inte en schäfer vallat, detta blir skoj.
Och de blev det för bägge har fått massor av beröm och de tycks gilla det här med vallning av får av bara tusan.

Blog Image

Blog Image

Fler bilder ligger under http://picasaweb.google.com/hassej

 • Comments(3)//hasse.rilott.com/#post172

Besök i Lissma

TräningPosted by Hasse J Thu, February 07, 2008 19:12:26

Janne var här och hälsade på oss smiley ett par dagar med Koff och Kingstone.

Blog Image

Vi tränade platsliggning med skott största anledningen till det är att Janne skall tävla på söndag med Koff och han har lite bekymmer att ligga i tillsammans med andra hanar
så Ivan och Eddie fick vara statister (skämt) de behöver också träna på detta,
Koff har en förmåga att vrida sig och så men jag tyckte det gick riktigt skapligt för honom och även för Ivan,
Eddie därimot tyckte det var lite obehagligt så han reste sig och kom tillbaka,
bara ovana sa Janne träna mer med skott.

Efteråt gick vi ner till fotbollsplan och körde linförighet mm. Koff fick även där ett par platsliggningar som gick bra. Vicktor fick ta Eddis plats på slutet,
Ivan tycks ha fattat det där med platsliggning och Victor kommer nog...
Koff fick en genomkörare på framåtsändande ett antal gånger och Janne såg rätt nöjd ut till slut (Koff har LITE bråttom)

Resten av dagarna blev det inte så mycket arrangerad lydnad utan vi gick prommisar i reng o dis hum.. smiley

Janne kom med ett för mig yppiligt förslag hur vi skall lägga upp träningen i söket.

Första hunden kör rent tävlingsmässigt sök, typ kommer när det är färdigtvallat och figgar utlagda, en agerar tävlingsledare och en filmar (den skickas till Janne för bedömmning),
efter söket åker alla till fotbollsplan och kör en gemensam plattsliggning och förstahunden kör brukslydnadentävlingsmässigt, även där med tävlingsledare och filmas samt "domare" och publik utplacerade på rätt ställe.
Då kommer våra hundar och vi att få lite rutin på hur det kommer bli att tävla i bruks. smiley smiley

Vad tycker ni om detta?

 • Comments(10)//hasse.rilott.com/#post148

Lydnadsträningen i fredags

TräningPosted by Cissi Sat, October 20, 2007 14:58:46

Så var det då på fredagseftermiddagen äntligen dags att ta tag i lydnadsträningen för Lotta.

Dom började med en ny övning som gick ut på att om Victor tappade kontakten med Hasse skulle Hasse ta tag i pälsen på honom och tala om att det var fel och sedan när Victor tog kontakt igen belöna MASSOR. Det gick bra så till vida att Victor var jätteduktig på att ha kontakt med Hasse smiley men tillslut fick dom till det och övningen hade avsedd effekt. Ända svårigheten är att få Hasse att vara tillräckligt snabb både med att ta tag i Victor och med att belöna honom ordentligt. Men övning ger färdighet. Överlag så var Victor mer pigg och alert än vad han varit tidigare och snabb i sitt agerande. Kul att se tydligen smiley och bara att fortsätta så här med att träna upp snabbheten i alla ageranden både på Victor och Hasse.

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post124

17/9-07 spår- och lydnadsträning med Victor

TräningPosted by Cissi Mon, September 17, 2007 22:03:57

Idag hade Hasse och Victor en utmärkt träning hos sin instruktör.

Dom hade lagt fyra spår uppdelade på två varianter. Först gick Hasse ut spåret, rakt ca: 50 meter och Lotta gick med Victor. Sedan ett till exakt lika. Det första gick sådär, nästa gick lite bättre, sedan bytte dom så Lotta gick spåret och Hasse gick med Victor. Dom gjorde två sådana spår (för övrigt exakt som dom två första) och det första gick ännu lite bättre och det sista gick riktigt bra! KUL! Verkar som om polletten har börjat trilla ner på Victor även när det gäller spårarbetet smiley

Lydnadsträningen börjar också ge resultat.
På framförgåendet börjar Victor få riktigt bra drag så nu är det dags att prova med ett ”stanna” precis innan trasan och sedan ett ”varsågod”. Målet ska ju vara att Victor bara tänker framåt när Hasse säger ”stanna” och stannar i rörelseriktningen. Det är samma fina drag åt båda håll tydligen, härligt!
Budföringen är inga problem och Hasse har nu bestämt sig för att ha rak ingång på Victor och med lite hjälp var det tydligen inga problem för honom att ta till sig den ingången.
Hoppet går också framåt, Victor har börjat så smått förstå vad ordet ”hopp” betyder så det bör inte bli något problem.
När det gäller linförigheten har dom verkligen fått till det bra när dom jobbar ordentligt båda två. Hasse har äntligen börjat få till sitt egna agerande på rätt sätt och då går Victor kanonfint! Apporteringen går också den framåt. Hasse kastar – Victor springer och tar den – Hasse backar så Victor får fin fart in – Hasse tar två steg fram och möter Victor för att hinna ta apporten innan han släpper den. När det gäller hållandet och avlämnandet är det något dom tränar mycket på hemma på verandan/vardagsrummet och det har resulterat i att Victor tycker apporten är ROLIG!!! Det är jättebra, fortsätt så!
Framsteg gör dom även på krypet. Idag kröp Victor 5-6 steg i ett par omgångar utan att ”få upp rumpan”, lugnt och fint gick det dessutom och inga problem att lugnt ligga kvar och få berömmet efteråt.

Det är jättekul att höra hur bra träningen går för er och vilka framsteg ni gör. Det har hänt en hel del sedan ni började träna för Lotta – det är ju ändå bara 5 eller 6 gånger ni har varit där.
Ser verkligen fram emot att få se er ”in action” på onsdag smiley

 • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post119

Victor-träning 11/9-07

TräningPosted by Cissi Sat, September 15, 2007 15:08:52

Träningen i tisdags för Victor gick OK. Spårandet på gärdet var ingen höjdare, inte hade det gått bättre när Hasse provade senare i veckan heller så nästa gång ska dom ge sig ut i skogen igen.

Lydnaden däremot går betydligt bättre.
Jobbar Hasse på rätt sätt så är linförigheten RIKTIGT bra. Apporteringen börjar också gå bättre när Hasse är mer aktiv. Att hämta slängd apport är mycket lättare än att hålla i den sittandes vid sidan. Är sedan husse extra rolig så greppar Victor apporten rejält och har bra fart in - KUL! Med andra ord - mycket av Victors lydnadsträning just nu hänger på att husse är väldigt aktiv och rolig. Då gör Victor bra framsteg och tycker att det här med lydnad är roligt.

 • Comments(0)//hasse.rilott.com/#post117

Lydnadsträning fredag 7/9-07

TräningPosted by Cissi Sun, September 09, 2007 21:24:39

I fredags var det så åter dags för Hasse och Victor att få sig en genomkörare av Lotta. Linförigheten går bättre och bättre, bara Hasse är alert så lär momentet bli riktigt bra tillslut. Krypet går sagt och där stressar dom inte heller, det får ta den tid det tar.
Framförgåendet går också framåt *fniss* ett antal gånger till för att få ordet ordentligt befäst så kan det kanske sedan vara dags att börja banta bort hjälperna.
När det gäller apporteringen (och egentligen överlag) bör det bli mer action. Mycket där hänger på Hasse att han ska busa upp Victor ordentligt (som belöning kanske) för att få ett bättre gripande och snabbare reaktioner från Victor i det mesta.

Dom lade också ett spår i hästhagen (fast utan hästar dock smiley) men det blev lite för mycket för Victor. Han gick OK i början men sedan blev det väldigt mycket störning då det gick folk och lekte barn på vägen som gick längsmed hagen, för att inte tala om hästskiten!! Spåret var väl ungefär 150 meter och dom sista ca 40 metrarna spårade han dock riktigt bra och blev som vanligt jätteglad att hitta Lotta på slutet smiley Kan nog vara en idé att vara kvar i skogen några gånger till för att få spårandet befäst innan så mycket störning läggs in igen.

Budföring kördes också och det är KUL! Victor lyckades till och med komma ihåg att han skulle springa till husse när Eli kom farande som extra störning, en lite sväng blev det men han tog sig till husse och det är BRA!

 • Comments(3)//hasse.rilott.com/#post115

Hasse och Victors träning

TräningPosted by Cissi Mon, September 03, 2007 12:35:30

Hasse har äntligen tagit tag i Victors träning nu när Felix har tagit över Eddie. Dom har kommit i gång bra, mycket tack vare en duktig instruktör; Lotta!

Jag tyckte Hasse behövde någon att träna för och då Lotta just blivit av med en elev (Jerker och Trissan smiley) tussade jag ihop dom två och dom verkar trivas bra tillsammans.

Träningen är oftast förlagd till volten hemma hos Lotta där dom också har tillgång till spårskog precis runt hörnet (eller uppför berget kanske man ska säga smiley )
Målet med träningen är att få Victor uppflyttad ur lägre nästa höst och om utställningsmeriterna lyckas dyka upp, då även klara av en SUCH-titel.
När det gäller lydnadsmomenten är det framför allt linförighet, kryp och apportering som grillas mest. Platsliggningen har Hasse fått rekommendationen att köra hemma i köket först. I linförigheten är det kontakten och raka sättanden som tränas först. Kontakten har blivit mycket bättre överlag sedan denna träning kom igång, kul smiley. Krypet har dom börjat med för det är ett moment som tar ganska lång tid att få till snyggt så det är lika bra att börja direkt. Hasse går på knä och dom tar ett steg i taget. Det gäller att Victor hittar ett bra sätt att krypa på som han känner sig bekväm med. Apporteringen går sådär, där måste Hasse bestämma sig för om han vill leka in den och få tugg (och kanske inte ett perfekt gripande då Victor inte verkar stormförtjust i apportbocken) eller om han vill tala om för Victor att han ska apportera och hålla fast och genom det få en BRA apportering som håller. Dom kör också framförgåendet och där använder dom sig av godis-trasa och det verkar fungera bra på Victor. Budföringen är inga problem, Lotta är en väldigt trevlig prick att springa till.

Spårat har dom också gjort två gånger och det verkar som om det går bra. Lotta ville vad jag hörde, se mer av spårarbetet innan hon uttalade sig om hur det verkade och hur dom ska gå vidare. Mitt förslag är att: sätt ut matte i skogen som slut så kan Lotta gå efter Hasse och Victor för att se ordentligt.

Då Hasse anser sig vara dålig på att skriva (vet inte om jag tror på det eller om det bara är praktiskt med en ”spök-skrivare”) har jag lovat att hjälpa honom med hans träningsdagbok. Nu är ryggen så pass mycket bättre att jag orkar sitta en stund framför datorn så nu tar jag tag i detta uppdrag.

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post114

Semester o Träning på Öland

TräningPosted by Hasse J Thu, July 19, 2007 11:17:10

Har varit på Öland v.28 med familjen tillsammans med Jerker o Cissi samt Janne o Ninni uppe på Bödahamn.

Vi tränade Sök ett par gånger, Eddie fick en ny hundförare, Felix körde Eddie en hel del under Jannes vakande öga, skälv fick jag figga då.

Janne tog denna bild som figge.Blog Image

Trissan o Victor fungerade mycket bra även de i blåbersskogen, ang. Koff o Gangster finns inget att tillägga..

Em körde vi en del lydnad dels för att få bort Eddis startskall och även en genomgång av brukmomenten, mycket bra tips kom Janne med, blev tyvärr skyldig han en öl vid träning på framförgåendet. smiley

Janne o jag provade även en ny ras, undra vad det blir av det....

Blog Image

En skön vecka som gick alldeles för fort trotts vädret inte var något vidare.

Blir nog bättre näst år!


och så blev vi med en hund till förståss.

Blog Image
Tack Ninni! vi skall ta hand om ALIZZ på bästa sätt.

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post102

Helgens Mini SÖK

TräningPosted by Hasse J Wed, June 06, 2007 18:06:35
Lite bilder från söket med min mentor Janne som instruktör

 • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post92

Jaha!

TräningPosted by Hasse J Wed, June 06, 2007 17:55:14

Samkväm med brukshundar.........smiley

 • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post91

Victor valpkurs 10/4

TräningPosted by Hasse J Thu, April 12, 2007 12:07:28

I dag var vi 12 st hundar, en del har både matte och husse som förare inte så lyckat tycker jag iallafall om man ser på hunden, vi tränade på tilltalskontakt alltså hundens namn, följsamhet under gång lite enkel inkallning samt forsatte med hopp över hinder med komando ord.
efter så blev det nästan en halvtimme teori viket är nyttigt för att alla skall förstå.smiley
Denna gång var Betan med som passiv störningsmoment vilket var bra och nyttigt både för Victor o mig.

kort o gott
Hasse

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post72

Victor kurs 3/4 -07

TräningPosted by Hasse J Wed, April 04, 2007 17:01:04
Då var det dags för andra kurstillfället på Haninge BHK. vi var 10 hundar uppdelat på två grupper, tränade på vad som var det lämligaste belöningen (godis, trasa, boll etc.) Victor gillar godis men även en kamptrasa så man kan avväga hur man vill ha han uppspelt eller lungn.
Vi provade även att hoppa över hinder (jättelågt) följsamhet under gång och ögonkontakt givetvis
kvällen avslutades med lite teori och presentation av våra raser denna gång var det Logrotto och schäfer. under tiden låg de yngsta och sov under borden (kanske inta alla förståss) smiley
 • Comments(2)//hasse.rilott.com/#post68

Victor kurs 27/3-07

TräningPosted by Hasse J Wed, March 28, 2007 14:21:55

Unghundskurs med Victor på Haninnge BHK
1:a gången i går, vi var ca: 10-15 st delat på två kurser Valp + unghundskurs
Det började med en presentation av varandra och lite prat första timmen därefter gick vi ut och gick en slinga på ca 1- 1,5 km för att hundarna skulle lära känna varandra lite, i allafall lukta av sig, det blev en lung promenad trots en hel del orienterare som sprang kors o tvärs i skogen så skötte sig hundarna kanon
En mycket slut Victor sommnade snarkande i en hög på golvet när vi kom hem.

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post64

Kurs Victor

TräningPosted by Hasse J Thu, March 01, 2007 20:32:06

Äntligen!!
Vi har kommit med i Haninge BKs "Grundkurs för unghundar" (sista platsen) kursstart 07-03-27
Samt numera (snart) delmedlem i klubben.

smiley

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post52

Victor

TräningPosted by Hasse J Sun, February 11, 2007 16:38:48

Allmänträning den 11/2 - 07

I dag har vi tränat i VH´s pendeltågsstation (halt marmorgolv) samt vid Handens station med trappor marmorgolv samt trapporna ner till Rudan vilket gick mycket bra lite låg som avtog, föresten åkte vi rulltrappa också (ifamnen på husse såklart).

På eftermiddagen bar det ut på isen på kvarnsjön med Eddie och Chakira en ny upplevelse det också
fullfart hela tiden med bus och skoj.

Nu har vi två trötta hundar som ligger och sover, föresten så ligger även Chicky och sover också

Två trötta hundägare i soffan....

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post41

Träning!?!

TräningPosted by Cissi Fri, February 02, 2007 17:36:48

Jaha då var man förvisad till "egen" träning från och med nu och 6 veckor framåt.

Det jag tränar är:

1) Tå viftning, ska göras cirka 100 gånger i timmen
2) Knä upp mot hakan, ska göras 10 gånger 3 gånger om dagen
3) Rakt benlyft, ska göras 10 gånger 3 gånger dagligen

Vad är nu detta? Jo jag har brutit fotleden och är gipsad smiley
Detta hände i tisdags och för den som vill läsa mer hittar du det på www.tripora.se

Det tråkigaste är ju att nu kommer jag troligen att missa ett antal av både onsdagsträningarna och sökträningarna, men inte i 6 veckor!! På något sett jag jag nog lyckas vara med lite grann så småningom. Men jag ska ändå försöka hålla mig informerad så det dyker nog upp lite text här nu och då i alla fall.

Cissi med kortisarna

 • Comments(6)//hasse.rilott.com/#post36

Victor

TräningPosted by Hasse J Thu, January 25, 2007 20:49:44

Var inbjuden till Hundenshus på pontonjärsgatan idag med Viktor, ett par stycken blivande instruktörer ville öva på oss som har valpar. Så vi tog tillfället i akt att få lite socialträning och lite tipps. Lite jobbigt med två trappor ned, men väl där nere väntade alla andra valpar mycket bus och inge gruff, vi delade upp oss i tre grupper vi var ca: 7 st tror jag och alla möjliga raser Viktor o jag hamnade med en chiba tik och med två blivande instruktörer.
Vi tränade främst kontaktövningar och lite passivitet vilket Viktor klarade allt fint, mycket goda råd och lite olika övningar, kul duktiga tjejer.
En mycket trött Viktor somnade snabt i bilen hem.

 • Comments(1)//hasse.rilott.com/#post32